Site icon Andrea Lopez

Ovatko tanssiasmekot edelleen muodissa?

Suurihelmaiset tanssiaisiin sopivat mekot näyttävät kauniilta, mutta niille ei enää ole kovin suurta käyttöä. Tanssiaiset eivät ole enää suomalaisten elämässä tärkeä tapahtuma, vaan useimmiten niihin pääsee osallistumaan vain vanhojen tansseissa. Monelle nuorelle vanhojentanssipäivä on todella tärkeä siirtymät Iitti, jota on mukava juhlistaa upea tanssimekko päällä ja kauniissa meikissä. Vanhojentanssimekko ei ole pelkästään mekko, vaan se symboloi monella nuorelle aikuisuuden alkua.

Tanssiaismekot ovat muuttuneet paljon vuosisadan alun värikkäistä prinsessamekoista, mutta niiden tarkoitus on edelleen sama: saada kantajansa tuntemaan itsensä kauniiksi ja erityiseksi. Täällä hetkellä trendikkäitä ovat erityisesti kapeamman malliset tanssiaismekot, joiden väritys on melko hillitty aiempien vuosien väriloistoa verrattuna. Ne näyttävät myös nuorekkaammilta ja kevyemmiltä kuin aiempien vuosien korsettivyötäröiset mekot. Jokainen nuori tietysti ostaa omaan tyyliin sopivan mekon, mutta kavereilta ja trendikkäiltä julkkiksilta tietysti otetaan vaikutteita.

Aiempien vuosien vanhojentanssimekot ovat monella tapaa jääneet vanhanaikaisiksi. Tietyt värit ovat menneet pois muodista, koristeluiden halutaan näyttävän tyylikkäitä ja mekkojen leikkaukset ovat muuttuneet. Se ei ole tyypillistä vain tanssiaismekoille, vaan myös yleinen muodin kehittyminen on tehnyt monista aiemmin trendikästä tyyleistä vanhanaikaisia. Vanhojentanssimekko ei ole minkään tanssiaismekot kanssa epämuodikas, vaan riippuu mekon mallista, väristä ja koristeista kuinka hyvin se kestää aikaa. Mikään trendi ei pysy muodin huipulla ikuisesti.

Annamme lopuksi viisi vinkkiä siitä, millaiset tanssiaismekot ovat nyt muodissa. Kannattaa ottaa huomioon se, että trendit vaihtuvat joka sesonki eikä muodin aallonharjalla kannattaa yrittää pysytellä turhaan. Monet vanhojentanssimekot ovat väreiltään ja muotokieleltään klassisia ja siten aina tyylikkään näköisiä.

  1. Valitse neutraaleja värejä kirkkaiden värien sijaan. Vaikka kirkkaat värit ovat täällä hetkellä muodissa, on vanhojen tansseihin trendikästä pukeutua neutraaleihin ja puutteisiin sävyihin. Puuteri en harmaa, roosa, violetti ja utuinen sininen ovat tämän hetken trendivärejä. Jos värejä haluaa käyttää trendikkäästi, kannattaa niihin yhdistää minimalistisia leikkauksia ja kevyitä materiaaleja. Kirkkaan väriset satiiniset prinsessamekot kannattaa jättää suosiolla syrjään, sillä ne muistuttavat liikaa jo pois muodista menneistä vuosikymmenen takaisista vanhojentanssitrendeistä.
  1. Halvalta näyttävälle satiinille on trendikkäämpiä vaihtoehtoja. Kiiltävä satiini oli nuorten naisten ykkösvalinta vanhojentanssimekot materiaaliksi ennen, mutta onneksi ajat ovat siitä muuttuneet ja materiaalivalinnat monipuolistuneet. Täällä hetkellä muodikkaita ovat erilaiset kevyet tyllikankaat, pitsikirjailut sekä sametti. Liukas sametti on sitä paitsi vaikea kangas juhlavaatteissa.
  1. Unohda kermakakkumekot, sillä kapeat helmat ovat nyt muodissa. Trendikkäiden tanssimekkojen helmat ovat täällä hetkellä kapeampia kuin aiempina vuosina. Valtavat helmat olivat vuosisadan alussa kovassa huudossa, vaikka niissä olikin erityisen vaikea tanssia. Kapeammat helmat ovat paitsi käytännölliset myös luovat modernin siluetin tanssiaistyyliin. Kapeampi helma sopii kaikille vartalotyypeille ja etenkin pienikokoiselle se on erinomainen valinta, sillä suuret helmat tekevät tyylistä hyvin raskaan. Muodikkaimmissa helmakankaissa on myös vähemmän kerroksia kuin aiemmin. Kevyempi ilme sopii monen nuoren vanhojentanssimekkoon loistavasti.
  2. Käytä materiaaleja rohkeasti ja yhdistä eri tekstuureja luovasti keskenään. Viime vuosina suuri trendi on ollut erilaisten materiaalien rohkea yhdistely. Myös juhlapukeutumisessa materiaaleja on alettu yhdistämään aikaisempaa persoonallisemmin. Tanssiaismekossa voi käyttää useampaa keskenään erilaista kangasta tai hauskan materiaalin voi valita vaikkapa asusteisiin.
  3. Minimalistisella tyylillä pääsee muodin aallonharjalle myös vanhojen tansseissa. Minimalismi on tämän hetken tärkeimpiä trendejä, joka ulottuu näyttävästi myös juhlapukeutumiseen. Simppelit linjat ja neutraalit värit ovat huippumuodikkaita. Sen sijaan turha krumeluuri on jäänyt lähinnä muistoksi aiempien vuosien muodista.
Exit mobile version